Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fortnite Cheat
#1
Z racji tego, że nieco nie ze swojej winy, mam do czynienia z Fortnite, chciałbym napisać parę słów na temat cheatów do tejże gry. Otóż biorąc pod uwagę, że "nieco" znam się na programowaniu i wiem co jest łatwe a co niekoniecznie, więc chcę się skupić na aspekcie pomagania graczowi w warstwie obserwacji gry. Tak, wiem jak działa Osiris i wiem jak grzebać w pamięci. Nie jest moim celem dobieranie się do pamięci gry i tworzenie ESP czy hackowanie możliwości samej gry. Moim celem od samego początku jest pomaganie graczowi przez analizę tego, co sama gra pokazuje. Czyli zamierzam z jednej strony przechwytywać ekran, z drugiej strony analizować go, a z trzeciej strony symulować ruchy gracza w celu osiągnięcia określonych celów.

To tyle na wstępie. Chciałbym publikować kolejne posty w miarę postępów prac.
Odpowiedz
Zakup reklamę na naszym forum.
Jesteś zainteresowany reklamą na naszym forum ? napisz do admina.
#2
Ok, zatem zakładam, że zrzucam ekran i następnie będę próbował analizować to, co po zrzuceniu ekranu dostanę. Okazuje się, że ze zrzucaniem ekranu nie ma żadnego problemu. Renderowanie w Fortnite jest tak zrobione, że najprostszy kod używający GDI spokojnie radzi sobie ze zrzucaniem ekranu. Konkretnie:

Kod:
static uchar* getScreenshot(int w, int h, int x1, int y1, int ww, int hh) {
  int nScreenWidth = GetSystemMetrics(SM_CXSCREEN);
  int nScreenHeight = GetSystemMetrics(SM_CYSCREEN);
  if (w!=nScreenWidth || h!=nScreenHeight)
    throw err("getScreenshot - Bad screen size ["+AnsiString(nScreenWidth)+","+nScreenHeight+"] vs ["+w+","+h+"]");
  HWND hDesktopWnd = GetDesktopWindow();
  HDC hDesktopDC = GetDC(hDesktopWnd);
  HDC hCaptureDC = CreateCompatibleDC(hDesktopDC);
  HBITMAP hCaptureBitmap = CreateCompatibleBitmap(hDesktopDC, ww, hh);
  SelectObject(hCaptureDC,hCaptureBitmap);
  BitBlt(hCaptureDC,0,0,ww,hh, hDesktopDC,x1,y1,SRCCOPY|CAPTUREBLT);
  BITMAPINFOHEADER   bi;
  bi.biSize = sizeof(BITMAPINFOHEADER);
  bi.biWidth = ww;
  bi.biHeight = hh;
  bi.biPlanes = 1;
  bi.biBitCount = 32;
  bi.biCompression = BI_RGB;
  bi.biSizeImage = 0;
  bi.biXPelsPerMeter = 0;
  bi.biYPelsPerMeter = 0;
  bi.biClrUsed = 0;
  bi.biClrImportant = 0;
  DWORD dwBmpSize = ww * 4 * hh;
  HANDLE hDIB = GlobalAlloc(GHND,dwBmpSize);
  char *lpbitmap = (char *)GlobalLock(hDIB);
  GetDIBits(hDesktopDC, hCaptureBitmap, 0, (UINT)hh, lpbitmap, (BITMAPINFO *)&bi, DIB_RGB_COLORS);
  uchar* ret = (uchar*) malloc(dwBmpSize);
  memcpy(ret, lpbitmap, dwBmpSize);
  GlobalUnlock(hDIB);
  GlobalFree(hDIB);
  ReleaseDC(hDesktopWnd,hDesktopDC);
  DeleteDC(hCaptureDC);
  DeleteObject(hCaptureBitmap);
  return ret;
}

Oczywiście zasadnicza część kodu pochodzi z jakiegoś źródła zewnętrznego (pewnie MSDN). Dodatkowo kod potrafi zrzucać jakiś określony fragment zamiast całego ekranu. Oczywiście wydajność tego jest zależna od wydajności kompa. Nie mniej jednak z moich obserwacji wydajność jest całkowicie ok. Zrzucanie fragmentu ekranu o wielkości 500x500px spokojnie może działać 60fps. Zrzucanie całego ekranu u mnie działa 15-20fps co też nie jest aż taką złą wartością.

Przy okazji warto zwrócić uwagę, że przy wielordzeniowym procesorze zdecydowanie trzeba przetwarzać dane w oddzielnych wątkach. Oczywiście trzeba dodać synchronizację.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Reklama
sponsorki Polskie forum fortnite  ogłoszenia towarzyskie Zarabianie w internecie Konkursy w internecie Jak zarabiać w domu Randki24